2009. augusztus 18., kedd

Sitcom+TV-show 4. - Married With Children / Egy rém rendes család! (1987-1996)










És igen: elérkeztünk arra a pontra, ahol már nincs mit magyarázni…

Mert ki nem hallott még Al Bundy-ról, és Peggy-ről, Bud-ról, Kelly-ről? Sőt, nagyon kétlem azt is, hogy a Steve Rodes, Jefferson vagy Marcy Darcey nevek senkinek semmit nem mondanak!

Jópáran tartják (számomra teljesen érthetetlen okból) fárasztó, fájdalmasan buta vagy baromságoktól hemzsegő szériának az 1987 és 1996 között futó, tíz évadot megélt „Married with children”-t, de nekik csak annyit tudok üzenni, hogy, egy sorozat, amelyben ilyen mondatok hangzanak el, mint „Ahol a sör széllel bélel / Bundy ott rúg téged széjjel” vagy „Uram, áld meg ezt a drazsét, / s a csótányt is, kitől harcban ragadtam el…” már nem lehet nem szellemes.

No persze tudom, ezek a remek szövegek nem kis részben a magyar szinkron érdemei, de, ahogy ez néhány más sorozatnál is lenni szokott, sokak számára a szinkronizált változat nem csak hozzáad az élményhez, de alapvetően meg is határozza az élményt – néhány esetben én is ezekhez tartozom.



Alapszitu

Közismert: történetünk főszereplője a Bundy család, melynek feje, Al cipőárus és a gatyájába nyúlkál, a felesége Peggy, leginkább nem csinál semmit, Budnak elvileg nincs szerencséje a nőknél (gyakorlatilag minden második részben éppen az ellenkezőjét látjuk bizonyíttatni – ebből is látszik, hogy egy-egy jó jelenetért, akár karakterek alapvető vonásait is hajlandóak beáldozni a készítők), Kelly pedig – hát, nem az okos nő prototípusa, az biztos.

A sorozat azért is szórakoztató, mert a színészek az életben szinte pont ellentétei a karaktereknek: az Al-t alakító Ed O’neill meglehetősen gazdag és szerencsés úr, Peggy rengeteget dolgozik (számtalan drámai szerepben láthattuk már ugyanígy brillírozni), „Bud” ma már stabil kapcsolatban él, a Kelly-t alakító Christina Applegate pedig meglehetősen öntudatos és karakterét nagyon koncepciózusan építő hölgy.


How I met this series?

Szerintem még a „Csengetett, Mylord?”-nál is többször adták le Magyarországon, szóval…

Van, aki még tényleg nem találkozott vele, és elmúlt már két… nem, egy éves??


Miért és kinek nem érdemes megnézni?

Miért, ki nem látta?


Mindentaszemnek:

Tessék beírni a tyúbon a keresőbe azt, hogy "Egy rém rendes család"...

Garantált meglepetés várható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése