2009. augusztus 5., szerda

Comedy 8. - It's always sunny in Philadelphia (2005-)











Az egyik legmarkánsabb humorú vígjátéksorozat, amit valaha láttam. Nem mondanám, hogy olyan magas művészi szintre fejlesztette a beteg poénokat, mint teszem azt a Lucky Louie, ami ebben a tekintetben a csúcs (éppenhogy csak lemaradt a listáról), de azért tarol elég rendesen.

Az "It's always sunny in Philadelphia" címe talán egy OC-szerű tinisorozatot sejtet, de mindenkit megnyugtatok: nagyot fognak csalódni, akik erre a címre alapoznak...

Ha pár szóval akarnám jellemezni, akkor azt mondanám, hogy valami olyasmivel van dolgunk, ami kemény és zseniális!

És, ha ehhez még hozzá kell tennem valamit: Danny de Vito is játsszik benne, bizony! (Éppen ezért érthetetlen, hogy alig ismert itthon)

Végezetül a meggyőzés utolsó mentsvára: 14 ezer szavazattal 9,6-os átlagot produkált az IMDB-n...

Ez csak jelent valamit, no!


Alapszitu

A sztori tulajdonképpen négy karakterről (három fiú, plusz egy csaj) szól, akik állandóan egy Paddies nevű kocsmában lebzselnek, Philadelphia ír negyedében. A kocsma vezetője, Dee (az egyetlen csaj a csapatból) próbálja összetartani az egész bótot, a többek meg besegítenek.

Elvileg.

Mert a sorozatból mindent meg lehet tanulni, csak azt nem, hogy hogyan kell elvezetni Amerikában egy vendégellátó egységet, ugyanis az egész történet középpontjában az áll, hogy a főszereplők milyen szinten egoisták, betegek, rasszisták, szexmániásak és infantilisek.

A la South Park, csak enyhén szólva valóságosabban és vendégsztárok nélkül - kivéve Danny de Vito-t, aki állandó szereplőként osztja az észt és a poénokat, egy golyószórót meghazudtoló sebességgel...



How I met this series?

Az egyik haverom hozta el nekem, mondván, hogy ez nagyot fog szólni. Nagyot is szólt - két nap alatt ledaráltunk három évadot...


Miért és kinek érdemes megnézni?

Aki nem szívbajos - a markáns humor, a rasszista kifejezések és a sorozat nem éppen finomkodó modora ugyanis üt, mint az ütvefúró.

Mindentaszemnek

NO COMMENT:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése