2009. augusztus 5., szerda

Comedy - Mielőtt belecsapnánk a lecsóba
























Mivel a sorozatok közül egyértelműen a vígjáték az egyik kedvenc műfajom, ezért - eléggé önkényesen - mindjárt két kategóriát is szántam neki a listámon. Az elsőbe (tehát a most következőbe) a klasszikus értelemben vett vígjátéksorozatok, a másodikba pedig az ún. sitcomok (rövid, húsz-harminc perces epizódokból álló szituációs komédiák) és a TV Show-k kerültek be.

A vígjátéksorozat, mint olyan, bizonyára nem a legmagasabb igényküszöbű műfaj, de a legnagyobb múltra visszatekintő (gyakorlatilag a televízióval egyidős - már a negyvenes években megszületett), s mint azt látni fogjuk, lehet nagyon magas színvonalon is művelni, nem csak amolyan jópofizósan vagy laza, feelgood módon.

Nem mellesleg minden sorozatműfaj közül leginkább a vígjáték célja a szórakoztatás, ezért ez az egyik, az embert egy hosszú, fárasztó nap után legkönnyebben kikapcsoló szórakozási forma is.















Egyszóval: nincs kellemesebb dolog, mint vígjátéksorozatokat darálni órákon keresztül, a végén már akár a földön fetrengve a röhögéstől....

A most következő tizenkét sorozat közül nálam kb. majdnem mindegyiknek (talán egy-két kivételtől eltekintve) így ért véget egy-egy évados darája - és sztem ezzel egyáltalán nem vagyok egyedül...














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése