2009. augusztus 18., kedd

Dramedy 11. - Erica világa / Being Erica (2009-)



Nehéz szívvel pakoltam a tizenegyedik helyre a "Being Ericát", ugyanis jelen pillanatban ez az egyik sorozat, ami igencsak a hatása alá vont. A könnyed látszat ellenére (bizonyos szinten ugyanis csajos soriról van szó ismét) néha olyan témák is előkerülnek, amelyek, legalábbis személy szerint engem kifejezetten felkavartak.

Mert, ha máson nem is, azon biztosan el fog gondolkodni, minthogy bőven ad alkalmat rá a sori, hogy mi mindent csináltál volna másképp az életedben.


S hogy a könnyed külcsín ellenére mennyire értékes a belbecs, azt még jobban mutatja, hogy a széria kanadai - ugyanis a kanadai sorik, ha tényleg igényesek, általában mindig különleges és utánozhatatlan hangulatúak.

Olyan sorozatok fogják ezt majd nekünk ékesen bizonyítani a listáról, mint a lenyűgöző és romantikus Váratlan utazás, minden idők egyik legjobb sci-fi-je, a Stargate SG-1 és spin-offja, a Stargate: Atlantis, vagy az olcsón megvalósított, mégis nagyon-nagyon látványos mutánsos sci-fi, a Sanctuary.



Alapszitu


Erica (Erin Karpluk - azért jegyzem fel a nevét mert ezzel az alakításával sorozattörténelmet írt) valószínűleg a teremtés legnagyobb vesztese. Legalábbis ő így látja magát. Egészen addig a napig, amíg valami nem változik meg úgy nagyjából minden körülötte.


A változás elsődleges oka az a pasas, aki a lenti képen horgászik. A neve Dr. Tom, magát terapeutának mondja, és felajánlja, hogy segít neki helyrehozni a múltja hibáit.


És hogy hogyan?


Időutazás segítségével...


Ami első hallásra gagyinak tűnhet, az egy hihetetlen kaland kezdete, amelyet életnek hívnak, és amelyet egy harminckét éves nő szemszögén keresztül újraélve ismerhetünk meg talán kicsit jobban.


Erica karaktere mellett Dr. Tom-é is remekel: nem hallottam mostanában annyi jó, frappáns idézetet sorozatokban, mint a Being Ericában...







How I met this series?


http://www.sorozatjunkie.hu/?s=Being+Erica



Miért és kinek érdemes megnézni?


Azt kell, hogy mondjam: bárkinek, akit érdekel ez a bizonyos élet nevű kaland. És, mivel jelen pillanatban senki sem jut eszembe, aki potenciális néző és nem érdekelt a dologban, ezért aztán legegyszerűbb ha azt mondom: úgy nagyjából mindenkinek.





Mindentaszemnek


Azt hiszem, így kell valahogy egy jó sorozat hangulatát maximális tökéletességgel megragadó főcímet csinálni.


Bármennyire is tárgyilagos szeretnék lenni: azt kell, hogy mondjam, imádom:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése