2009. szeptember 12., szombat

Életrajzi dráma 5. - Captain James Cook (1987)

















Az egyik első igazán komolynak mondható élőszereplős sorozat, amelynek addiktja voltam (a Dallas és a Szomszédok mellett - vajon miért nem kerültek fel ezek a listára... :) ) ez az odschoool Cook kapitányos, exciting-amazing életrajzi sorozat.

Ki volt Cook kapitány?

Saját erejéből küzdötte fel magát a szegény sorból Anglia egyik legelismertebb tisztjévé és nem mellesleg három felfedezőutat vezetett a Csendes-Óceán különböző részeire, felfedezve vagy -térképezve Haitit, Hawai szigeteit és Ausztráliát, valamint első európaiként látta meg az Antarktiszt...

Ám ebben az esetben hálistennek - a valóságnak megfelelően - nem egy Kevin Sorbo (Herkulesként vált ismertté egy kilencvenes évekbeli borzasztó mini-félfantasy-félmitológiai sorozatban) alakítja, hanem Keith Mitchell, egy középkorú és klasszikusan jó kvalitásokkal bíró brit színházi színész, aki nyolc részen keresztül bújt a szikár, kevésszavú kapitány szerepébe.



Alapszitu

Minthogy életrajzi sorozatról van szó, a bevezetésben már gyakorlatilag mindent elmondtam előljáróban, amit tudni kell róla nem ragoznám a dolgot...


How I met this series?

Azon túl, hogy kb. tizenhat-tizenhét éve láttam először, már mindent elmondtam...


Miért és kinek érdemes megnézni?

Megvan az a film, hogy "Lázadás a Bounty"-n?

Na, akinek az bejött (és főleg férfiak lesznek ilyenek), annak ez harmincszor jobban be fog... :)


Mindentaszemnek:

Bocs a német nyelvű részletért, de a videó filingje a lényeg és az tiszta "Lázadás a Bounty"-n (egyébként a kiemelt részlet arról szól, hogy Cook megérkezik Haitira - és akkor itt had emeljem ki José Niéto fantasztikus filmzenéjét is):



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése