2009. december 18., péntek

Nono, mi ez itt kérem?

Na ja, ez itt kérem pont az, aminek látszik!

Itten, kérem, tinisorozatok következnek!






















Talán feltűnhetett, hogy a viszonylag könnyedebb kategóriák után (comedy, sitcom, dramedy) az egyik legkomolyabbat, az életrajzi sorozatot csempésztem be.
Nos, ez azért történt így, merthogy szerettem volna valami kompenzációt adni avégett, hogy nem estünk teljesen szét, és hogy azért nem olyan habkönnyű minden, mint egy g-portálos Olsen-ikrek fan-oldalon...
De mégis: itten, kérem, tinisorozatok jönnek!
Csak eyecandy-k, érzelmek, gimis meg egyetemi intrikák és hasonlók.
Vagy mégsem?

Nem bizony!

A következőkben ugyanis megmutatjuk majd, hogy a tinisorozat műfaja sokkal sokszínűbb, mint azt az emberfia elsőre gondolná, különösen ha elmúlt már 20, mint jó magam.
A didaktikus, ám vitán felül bájos One Three Hill-től indulva, előbb az OC és a Gossip Girl epershake-s hullámain át, a Greek játékosságában is komoly és a Berlin! Berlin! című német, majd az Éretlenek című magyar cucc már-már félközépeurópaiszociografikus vonulatán átgázolva előbb még elnosztalgiázunk a félgyerekkori-státusz felett a Farm ahol élünk-kel és a Váratlan utazással, majd végül kőkeményen belecsapunk a lecsóba: jön a Szívtipró gimi című ausztrál klasszikus, és végül a Friday Night Lights, a Joan of Arcadia és a Skins triója, amelyek minden idők három legjobb tinisorozatát jelentik (de toronymagasan is kiemelkedik közülük a Skins, mint többszörösen zseniális, gyakorlatilag beelőzhetetlen sorozattörétneti bravúr).
.
A képeken olyan jellegű tinisorozatokat láthattok, amilyenek most itt nem fognak szerepelni.


Ilyen pl. az Első csók c. klasszikus (annyit mondok: "zsirárúr!" - akinek ez nem mond semmit, az vagy a harmadik évezredben született vagy nem volt kamaszkora). majd a Blossom (a kilencvenes évek kultikus tinisorozata azzal a bizonyos kultikus kalappal...), a So little time (Olsen-ikrek - no comment) és a CW egyik legújabb újonca, a Melrose Place fel-upping-tuning-reciclyngolt felújítása.


Egyébként a képek kitűnően szemléltetik az átlagos tinisorik fejlődését is:

1-2. Bájosan spontán és édesen butuska - 90-es évek eleje
3. Lizzy McGuire-ösen bájos és butuska - 2001
4. Mindent egy jó numeráért (szigorúan 20 év fölötti "tinisztárokkal") - CW-style - 2009

Na, srácok, annyit nyugodtan kijelenthetek: ezúttal mást kaptok ettől a felsorolástól!


Csak annyit mondok:
A végén nagyot fogtok nézni, hogy mi minden belefér egy ilyen "lerágott csont"-szerűségnek tűnő kategóriába!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése